Berijazah Secara PJJ Di Malaysia Peluang, Cabaran, Ciri dan Gaya Pembelajaran Pelajar, dan Strategi Kejayaan

RM 38.00
RM 40.00
(Discount: -5.00%)
product in stock ISBN: 978-967-461-144-6
Back to: Education
Segulung ijazah menjadi impian ramai. Tidak semua bernasib baik mendapatkannya secara saluran utama. Tawaran PJJ (pendidikan jarak jauh) adalah peluang terbaik. Namun, mereka yang pastinya telah mempunyai komitmen (bekerja dan/atau berkeluarga) tetapi masih menyimpan impian ini, tetap dibelenggu pelbagai persoalan tentang PJJ.


Apakah sebenarnya PJJ?

Sesuaikah menjadi pelajar jarak jauh?

Apakah ciri-ciri dan gaya pembelajaran seorang pelajar jarak jauh?

Bagaimanakah proses pengajaran dan pembelajarannya?

Apakah cabaran yang harus ditempuhi?

Mampukah PJJ ditempuhi dengan jayanya?

Bagaimanakah hendak diuruskan masa antara kerjaya dan pengajian?

Apakah tip untuk berjaya dalam PJJ?


Semua persoalan ini dikupas dengan rapi di dalam buku ini. Sebagai perintis dalam PJJ di Malaysia, penulis mengaplikasikan pengalaman dan kepakaran luas beliau dalam membincangkan tentang keseluruhan aspek PJJ – variasi pengajaran PJJ, cabaran pembelajaran, ciri dan gaya pembelajaran pelajar dan juga strategi kejayaan.


Penulisan buku ini ditujukan khas untuk bakal pelajar dan pelajar jarak jauh institusi pengajian tinggi Malaysia untuk berjaya dengan cemerlang. Buku ini juga relevan untuk panduan pelajar sepenuh masa sistem konvensional di dalam kampus.

 
Aplikasi Modul Pendidikan Kesihatan Reproduktif: Pendidikan Khas Masalah Pembelajaran + USBCharting New Directions for Muslims Universities
Top

Facebook

Twitter

YouTube